Sistemlerin kontrolü tek merkezde
Günümüzde birçok yapının akıllı bina otomasyon sistemlerine sahip olduğunu görüyoruz. En sade haliyle müstakil bir bina da bile CCTV ve İnterkom sistemlerini görmeniz mümkün. Bizim de “Bina Otomasyon Sistemleri” alanında faaliyet gösteren birçok firma ile çözüm ortaklıklarımız ve üretici-bayi ilişkimiz bulunuyor. Tansa olarak bu firmalarla birlikte birçok entegre sistem projesinde ürünlerimizle yer aldık.
Tansa turnike olarak birçok farklı alanda birçok farklı amaçla kullanılacak modele ürün gamımızda yer veriyoruz. Ürünlerimizi tasarlarken dikkat ettiğimiz en önemli detaylardan biri ürünün kullanım amacı ve niteliğidir. Çok iyi üretim imkanlarına sahip olabilir, çok kaliteli turnikeler tasarlayabilir ve üretebilirsiniz. Ancak yaptığınız ürün bir plazanın girişinde personel girişi için kullanılırken bir havaalanı girişinde valizli yolcu kullanımına uygun olmayabilir. İşin özü sahanın ihtiyaçlarını anlamaktan ve o ihtiyaca tamamen cevap verecek nitelikteki ürünleri sunmaktan geçiyor diyebiliriz. Tansa’yı rakiplerinden ayıran en büyük farklardan biri de bu aşamada ortaya çıkıyor. Bugün havalimanlarından raylı sistem hatlarına, hastanelerden çok katlı ticaret ve yaşam merkezlerine, stadyumlardan veri merkezlerine kadar birçok alana özel turnike ve geçiş kontrol çözümünde Tansa’ nın imzası yer alıyor. Dolayısıyla tüm bina ve tesis otomasyonlarına entegre olabilen, sistemin bütünüyle haberleşebilen ve hepsinde ihtiyaca yönelik eksiklikleri kusursuz şekilde tamamlayabilen bir oyuncu haline geliyorsunuz.
Tabi ki turnikelerin, bütün olarak değerlendirdiğimiz bu sistemin önemli bir parçası ve aynı zamanda da kartlı geçiş ve fiziki bina güvenliği açısından önemli bir tamamlayıcı unsur olduğunu belirtebiliriz. Bu tamamlayıcı niteliğe gerekli elektronik ve mekanik standartları yerine getirerek estetik ve tasarımdan ödün vermeden uyum sağlamamız gerekiyor. Sistemin bütününü ele aldığınızda diğer otomasyon unsurları olan kartlı geçiş sistemi, yangın algılama ve acil durum panelleri ve hatta cctv ve görüntüleme sistemleriyle bile haberleşebiliyor olmanız gerekiyor. Herkes için daha anlaşılır olması için örneklendirmek gerekirse acil durum panelinden gelen bir kontakla turnikeyi tahliye amaçlı serbest moda almanız ya da kartını okutan bir personelin binaya gerçekten giriş yapıp yapmadığını anlamak için turnike üzerinden kol döndü bilgisini sağlıyor olmanız bunlara örnek olarak verilebilir. Tabi ki bu fonksiyonlar talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirilebilir. Pandemi süreci öncesinde turnike-kamera sistemlerinin haberleşme ihtiyacı stadyumları bir kenarda tutarsak çok yaygın değilken pandemi sürecinde ısıya duyarlı termal kamera kullanımının yaygınlaşması da yeni bir ihtiyacı ortaya çıkardı. Artık bir çok lokasyonda termal kameralarla alan özelinde vücut ısısı taraması yapılıyor ve yüksek ısı tespit edildiğinde turnikenin kilitli konuma geçerek girişi engellemesi senaryosu uygulanıyor. Kısacası yeni bir ihtiyaç yeni bir çözüm uygulamasının ortaya çıkmasına vesile oluyor. Tabi burada sizin bu ihtiyaç ve taleplere verdiğiniz reaksiyon ve çözüm üretme hızı önem kazanıyor. Tansa’ nın kendi bünyesinde faaliyet gösteren Ar-Ge Tasarım Merkezi ve Ür-Ge Mühendislik departmanı ile bu durumlarda çok hızlı ve esnek geri dönüş kabiliyetlerine sahip olduğunu özellikle belirtmeliyiz. Pandemi sürecine yönelik çözüm ve ürünleri ortaya koyma sürecinde de bu kabiliyetlerini sergilediğini memnuniyetle söyleyebiliriz. Tansa Turnike olarak önümüzdeki dönemlerde de gelişmiş ürün ve çözümlerimizle sisteme katkı sunmaya, birçok niş projede yer almaya devam edeceğiz. Amacımız her zaman olduğu gibi bulunduğumuz her projeye değer katmak ve bu değeri daha üst seviyelere taşımak olacaktır.