Bina otomasyon sistemleri
Bu sistemlerin ana amacı riski en aza indirmek, yönetimsel kolaylık ve merkezi bir yönetim anlayışı ile senkronize çalışan elektronik güvenlik sistemi tesis etmektir.
Bina otomasyon ve yönetim sistemleri insan bağımsız olarak, önceden belirlenmiş acil durum veya ilgili otomasyon senaryolarını çalıştırmak, iklimsel konfor koşullarını sağlamak, kullanılan enerjinin ve mekanik kaynakların verimli yönetimini sağlamak amacı ile tesis edilir. Yukarıda yer alan tüm işlemleri sağlıklı ve sürekli bir şekilde işletebilmek için iklimlendirme ve havalandırma cihazları, iç ve dış ortam aydınlatmaları, motorlu perde, panjur kalorimetre ve su sayaçları gibi ölçüm cihazları, trafo, jeneratör, kesintisiz güç kaynağı ve benzeri cihazlar, otopark egzoz gazı algılama veya dışarıdan protokoller vasıtası ile yönetilebilen sistemlerin tek bir merkezden izlenmesi, kontrol edilmesi ve raporlanması sağlanabilir. Bununla birlikte; CCTV, kartlı geçiş, yangın algılama, diğer güvenlik sistemleri ile tek merkezden tüm binanın en efektif şekilde elektronik ve personel birleşimi ile entegre güvenlik hizmetinin yönetimi ve kontrolü de mümkündür. Sistem; Alışveriş Merkezleri, oteller, gökdelenler, rezidans projeleri, hastaneler, iş merkezleri, endüstriyel tesisler, havaalanları ve limanlar gibi birçok bina ve tesiste hayati önem taşır. Tüm güvenlik donanımlarını bir çatı yazılım altında yöneten sistemler mevcuttur. Bu sistemlerin ana amacı riski en aza indirmek, yönetimsel kolaylık ve merkezi bir yönetim anlayışı ile senkronize çalışan elektronik güvenlik sistemi tesis etmektir.
Sistemin ana yönetiminde 3 temel yönetim ve kontrol alanı bulunmaktadır: Bunlar mekanik sistem kontrolü, enerji sistemi kontrolü ve otomasyon sisteminin kontrolüdür. Bina güvenliği dışında enerji verimliliği de sağlayan bina otomasyon sistemleri ile yangın, doğalgaz kaçağı, sel ve buna benzer tehlikeli durumlarda hem binayı hem de bina içerisindeki insanları en hızlı ve güvenilir bir şekilde uyarmaktadır. Son teknolojik bina otomasyon sistemleri ile verimlilik maksimum seviyeye çıkarılırken, personel giderlerinin azalmasına yardımcı olmakta, insan hatasını da en aza indirmektedir. Ülkemizde enerji tüketiminin % 40’ının ticari ve konut binalarında kullanıldığı bilinmektedir. Enerji maliyetlerinde meydana gelen artışların bina işletim masraflarını da artırdığı görülmektedir. Bina Otomasyon Sistemleri tüm bu enerji giderlerini de azaltmaktadır.
Bina otomasyon sistemimiz G4S Control Room gibi çatı yazılım sistemlerinde hırsız alarm sistemleri, çevre güvenlik sistemleri, yangın algılama sistemleri, acil anons seslendirme sistemleri, kapalı devre kamera sistemleri, geçiş kontrol sistemleri bir arada çalışır ve tüm bu sistemler merkezi olarak tek bir ekrandan izlenebilir. Bu, bir arada raporlama ve yönetme imkânı sağlar. Bu sistem 7/24 hizmet veren Risk Operasyon Merkezimize bağlanarak anlık olarak takip edilebilir. Olay veya alarm anında kullanıcı tarafından önceden belirlenmiş yetkililere; polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine gerekli yönlendirme ve bilgilendirme yapılabilir. Bu yönetim sistemi ile ilgili tesis, bina veya alanda uygulanan entegre güvenlik sistemlerinde oluşabilecek tüm arızaların ve gerekli bakım vb. süreçlerin de kolaylıkla görülmesine, gerekli aksiyonun hızlıca alınabilmesine de olanak sağlar. Ayrıca bina yönetim sistemleri ile elektronik güvenlik sistemlerini bina veya tesisteki asansör, yürüyen merdiven, aydınlatma otomasyonu, enerji otomasyonu; HVAC (Isıtma-Soğutma-Havalandırma) Mekanik otomasyon sistemlerini de entegre çalıştırmak mümkündür.
Related Post
Submit a Review