Sistem hem zaman, hem insan gücü tasarrufu sağlıyor
Tansa markası bugün hayatımızın her alanında olduğu gibi hava limanlarında da geçiş kontrol sistemleri denince ilk sırada akla geliyor. Bu algıyı sağlayan en temel sebebin tamamen hava limanlarına özel olarak tasarlanan ürün ve çözüm yelpazesinin çok geniş olmasını gösterebiliriz.
Tansa, bugüne kadar birçok projeye imza attı. Bu projelere imza atarken de bazı branşlarda ileri seviyede uzmanlık kazandı. Özellikle metro ve raylı sistemler, stadyumlar ve spor kompleksleri, hava limanları gibi tesisleri bu branşlara örnek olarak gösterebiliriz. Bugün bir hava limanında ihtiyaç duyulabilecek tüm alanlar özelinde Tansa’nın o alan ve kullanım amacına uygun bir ürün modelini bulabilirsiniz. Personel ve ziyaretçi geçişi gibi olağan geçiş senaryolarını bir kenara koyalım; şu anda İGA’ da memur desteği olmadan pasaport kontrol işlemlerinin yapıldığıE-GATE model pasaport kontrol turnikeleri, uçağa girişten önceki son kontrol noktasında bilet okuma ve yolcu tanımlama işlemine özel olarak tasarlanan B-PASS model boarding gate turnikeleri gibi hassas ve kritik işlemler için özel olarak tasarlanan ürünleri örnek olarak gösterebiliriz.
Bildiğiniz üzere dünyanın sayılı hava limanı projeleri arasında gösterilen ve içinde yer almaktan gurur duyduğumuz İGA’ da çok sayıda ilklere imza attık. Daha önce kriter ve standartları karşılayacak şekilde yerli imalatı bulunmayan ve maalesef yüksek bedeller ödenerek yurt dışından ithal edilen pasaport kontrol sistemleri alanında tamamen yerli tasarım ve işçilikle çözümler ürettik. E-Gate model Pasaport Kontrol Turnikelerimiz tüm yurt dışına çıkış işlemlerinizi hiçbir memur ve insan desteğine ihtiyaç duymadan kısa sürede gerçekleştirmenizi sağlıyor. Turnikeden geçiş esnasında yapmış olduğunuz pasaport kontrol, parmak izi ve fotoğraf işlemlerinin tamamı emniyetin veri tabanıyla kapalı devre sorgulama yaparak ilerliyor. Sistem size hem zaman hem insan gücü tasarrufu sağlarken aynı zamanda da hatasız bir işlem süreci sunuyor. Bütün bu ilklerin dünyadaki diğer hava limanlarından önce Yeni İstanbul Hava limanında olması ve bizim de bu sürece Tansa olarak dahil olmamız gerçekten paha biçilemez bir gurur kaynağı oldu.
Aynı şekilde pandemi çözümleriyle ilgili de hem hava limanında faaliyet gösteren mevcut ürünlerimiz üzerinde hem de proje kapsamında gelen taleplere yönelik çözümler üretiyoruz. Temmuz ayı itibariyle bu çözümler kapsamında LTS 100 UVC model bagaj dezenfeksiyon sistemlerimizi de aktif hale getirerek yolcuların kullanımına sunduk. X-ray cihazına entegre olabilen ürün konveyörlü bir sisteme sahip. Tamamen kapalı ve ışık sızdırmaz şeklinde tasarlanan kabin içerisinde bulunan UVC florasanlarla yolcu valizini 360 derece dezenfekte edebiliyor. Böylece bagaj ve valiz üzerindeki bulaş riskini tamamen ortadan kaldırıyor. Bu ürünün de tasarım ve yazılım çalışmaları yine Tansa’nın kendi bünyesinde faaliyet gösteren Ar-Ge Tasarım Merkezi ve Ür-Ge Mühendislik Ofisi tarafından gerçekleştirildi. İlerleyen süreçte de pasaport dezenfeksiyonu, eşya tepsi dezenfeksiyonu, kart dezenfeksiyonu gibi nesne ve eşya hijyenine yönelik çözümlerimizi hava limanı bünyesinde kullanılırken görebileceksiniz.
Saymış olduğumuz bu ürünler ve çözümlerin tamamı şu anda çeşitli hava limanları tarafından çok yoğun ilgi görüyor. Çok yakın zamanda, özellikle globalde birçok hava limanında Tansa ürünlerinin öne çıktığını hep birlikte göreceğiz. Tüm bunların altında yatan yegane amacımız, tamamen yerli üretim kabiliyetlerimizle neler yapabileceğimizi global pazarda da ortaya koymak ve ülkemizi başarıyla temsil eden markalar arasında yer almaktır.