Securitas Türkiye: Kadın istihdamı öncelikli hedefimiz
Kadın istihdamında sektör lideri Securitas, 2022’de ilk kez tamamı kadın çalışanlardan oluşan bir projeyi hayata geçirdi. Amaç 2023’de yeni projelerle kadın istihdamını arttırmak.
Özel güvenlik sektörü, çalışma şartlarının da etkisiyle erkek çalışanların ağırlıkta çalıştığı bir sektör. Öte yandan kadın çalışanlar detaycı yaklaşımları ve çok fonksiyonlu düşünme yetenekleri ile sektörde başarılı olmak için önemli bir potansiyele sahipler. Securitas Türkiye, sektörde en fazla kadın çalışana sahip şirket olarak, 2023 kadın istihdamını arttırmak için çalışmalarına ağırlık vereceğini açıkladı.
Securitas, 2022 yılında Capital’in kadın dostu şirketler araştırmasında yüzde 15.8 ile 36. sırada yer aldı. Sektörün zorlu çalışma şartlarını nedeniyle erkek yoğun bir olmasına karşın Securitas olarak kadın istihdamını desteklediklerini belirten Securitas İnsan Kaynakları Koordinatörü Öyküm Gülay, “kadınları özellikle çok fonksiyonlu çalışabilme yetkinliği, düzen ve disipline uyumlu yaklaşımı işin kalitesine olumlu yansıyor. Güvenlik gibi detayların önemli olduğu sektörümüz aynı zamanda kadınlar için çok iyi kariyer fırsatları da barındıran bir sektör. Son yıllarda terfilerin çoğunluğunu kadınlar oluşması da bunun göstergesi. Hem sahada hem de yönetim kadromuzda kadın sayımızı her geçen gün arttıyor. Hedefimiz kadın çalışan oranımızı 2023 senesinde arttırmayı hedefliyoruz” dedi.
Tamamı kadın çalışanlardan oluşan ilk proje
Securitas, 2022 yılında ilk kez bir projesinde tamamen kadın çalışanlara yer verdi. Diğer sektörler için normal karşılansa da güvenlik sektörü için bunun büyük bir adım olduğuna dikkat çeken Öyküm Gülay, “bir endüstriyel tesis projemizde güvenlik görevlilerimiz ve proje amirimiz kadın çalışanlardan oluşuyor. Bu konuda elbette müşterimizin desteği ve yaklaşımını yadsıyamız. Bizden gelen talebe pozitif yaklaştılar ve projenin tamamı kadın çalışanlardan oluştu. Hedefimiz kadın çalışanlardan oluşan proje sayımızı daha da arttırmak” dedi.
Özel güvenliğin kadınlara uygun bir sektör olduğu algısının yanlış olduğunu belirten Öyküm Gülay, “bizim çok sayıda kadın çalışan başarı hikayemiz var. Saha kadrosundan gelip yönetim kadrosuna geçmiş arkadaşlarımız var. Daha önce AVM ve perakende sektörü gibi sektörlerde çalışırken, artık fabrika ve diğer projelerde de kadın çalışanları istihdam etmeye başladık. Kadın dokunuşunun sektöre pozitif etkisi olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de çalışan politikamızda kadın çalışan sayımızı arttırmak üzere çalışmalar yürütüyoruz” dedi.