Securıtas dijital IK uygulamaları ile fark yaratıyor
Securitas, 26- 27 Mart 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilen Global İnsan Kaynakları Zirvesi’ne katılarak dijital IK uygulamalarını anlattı. Zirvede konuşan Securitas Türkiye İnsan Kaynakları Koordinatör Yardımcısı Öyküm Gülay, “Dijital insan kaynakları uygulamalarımız ile Ocak ayından bu yana 12.504 çalışanımıza, 39 farklı eğitim başlığında, toplam 95 bin saat eğitim verdik” dedi. Öyküm Gülay, Securitas’ın yaklaşık 20 bin çalışanıyla sektör lideri olduğuna dikkat çekerek, ‘Kalifikasyonu yüksek çalışanlarımız ile öne çıkıyoruz. Dijital IK uygulamaları hem çalışanların verimliliğini hem de müşterilerin aldığı hizmetin eş zamanlı olarak takibini sağlıyor. Securitas olarak her zaman teknolojiye ve teknolojik altyapıya yatırım yapmaya devam edeceğiz “dedi.
Securitas’ın Dijital IK Uygulamaları şöyle sıralanıyor E Başvuru Sistemi:
Tüm iş başvuruları online olarak e başvuru sistemi üzerinden alınıyor. Adaylar bilgisayar ya da cep telefonu üzerinden yaptıkları başvurularında evrakları da online yükleyebiliyorlar. Sistem üzerinden son bir yılda 33.500 başvuru alındı, 6.500 çalışan işe girdi.
Securitas Güvenlik Akademisi:
Çalışanları için eğitim ve kariyer fırsatlarını tek bir çatı altında toplayan Securitas Güvenlik Akademisi, Securitas çalışanları için eğitim ve kariyer fırsatları tek bir çatı altında toplayan online bir platform. Akademi, sınıf içi ve uzaktan eğitim, koçluk ve mentörlük, ölçme ve değerlendirme merkezi, tecrübe paylaşım platformu ve üniversite iş birlikleri ile sektöre nitelikli çalışanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Saha çalışanları için kariyer fırsatlar da sunan Securitas Güvenlik Akademisi’nde Gelecek Nesil Şube Programı, Proje Müdürü Gelişim Programı, İç Eğitmen Yetiştirme Programı gibi farklı eğitimlerde de bulunuyor.
Smart Uygulaması:
Yazılımı Securitas Türkiye’ye ait Smart ( Security Management Art), Securitas ve bağlı şirketlerinin hizmet kalitesini ölçmek, arttırmak ve anlık raporlama yapmak için özel olarak tasarlandı. Smart’ın masaüstü modülü, el terminalleri ve akıllı telefonlarda Smart M kullanılıyor. Gerek Securitas çalışanları, gerekse hizmet verilen şirketlerin ilgili yöneticilerinin erişimine açık olan Smart ile verilen hizmetler, gerçekleştirilen görevler, alınan eğitimler gibi bir çok hizmet başlığı online olarak takip edilebiliyor.
Smart özel güvenlik görevlileri ve saha yöneticileri için rutin ya da anlık görev atama ve takibinin yanı sıra, eğitim ve anket programlama, 7/24 görev takibi, performans değerlendirmesi için veri oluşturma, hizmet kalitesi ölçümleme gibi pek çok işleve sahip. İzin talepleri de Smart içindeki izin modülü üzerinden yapılabiliyor.
Çalışan Portalı:
Çalışanlar için oluşturulmuş çalışan portalı, tüm çalışanların birbiriyle direk iletişim kurmalarını sağlıyor. Özlük, bordro, izin, performans, eğitim ve denetim gibi kendilerine ait bilgilere rahatlıkla erişebiliyorlar. Securitas bünyesindeki yayınları takip edip, duyurular bölümündeki gelişmelerden haberdar olabiliyorlar. Güvenlik görevlilerinin Securitas Türkiye Ülke Başkanı’na mesaj atmasına imkan sağlayan Çalışan portalı, aynı zamanda 73 şehirde görev yapan çalışanların birbiriyle etkilişim kurmasına imkanı da sunuyor. Çalışanlar kendi görev yerlerinden haberler ve resimler paylaşarak, tüm Securitas çalışanlarının görmesini sağlayabiliyor.
Related Post
Submit a Review