Murat Kösereisoğlu: GÜSOD; konfederasyon bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor
Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu GÜSOD’un üyesi olduğu Avrupa Güvenlik Hizmetleri Konfederasyonu – Confederation of European Security Services (CoESS) ile yürütülen işbirliği hakkında önemli açıklamalar yaptı.
Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD); özel güvenlik sektörünün doğru çalışma ilkelerini ve asgari standartlarını oluşturmayı amaç edinen özel güvenlik şirketlerinin yöneticileri tarafından 25 Ekim 1994 tarihinde İstanbul’da kuruldu. 27 yıldır özel güvenlik sektörüne aktif olarak hizmet veriyor, bu bağlamda sektörün en önde gelen sivil toplum kuruluşudur.
Hedeflerimiz arasında; ülke ekonomisine değer katan tüm özel sektör kuruluşlarının faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilmeleri, üretim ve hizmet kaybına uğramamaları, çalışanlarının can, mal ve huzurlarının korunması dahil olmak üzere sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak, özel güvenlik sektöründe insan kaynağını sürekli ve kalıcı kılmak, bu insan kaynağına daha iyi eğitim verilmesini sağlayarak onları etkin kılmak, kamu güvenliğine bu vesile ile destek olmak, sektörde yeni istihdam alanları yaratmaya yönelik çalışmalar yapmak, sektör çalışanlarını ilgilendiren yasal düzenlemelere destek olarak konunun takipçisi olmak yer almaktadır.
“GÜSOD 200 yılından bu yana CoESS asıl üyesi”
GÜSOD; 2000 yılından bu yana Avrupa’da 23 ülkenin üyesi olduğu (bu ülkelerin 17’si AB üyesidir) Avrupa Güvenlik Hizmetleri Konfederasyonu’nun “Confederation of European Security Services” (CoESS) asıl üyesidir. Konfederasyon; Avrupa’da özel güvenlik sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşudur. Avrupa’da faaliyette bulunan 45.000 özel güvenlik şirketi CoESS tarafından temsil edilmektedir. Bu şirketlerde çalışan özel güvenlik görevlisi sayısı ise 2 milyonun üzerindedir. GÜSOD; Konfederasyon bünyesinde aktif olarak faaliyetlerini sürdürmekte ve ülkemizde sektör standartlarının oluşturulması ile özel güvenlik sektör gelişim sürecine katkı sağlamanın yan ısıra Avrupa Birliği ülkelerindeki bilgi birikiminin ülkemize transferi konusunda çalışmalar yapmaktadır.
GÜSOD, CoESS bünyesinde bulunan sekiz çalışma komitesinde görev alıyor
GÜSOD, CoESS bünyesindeki “Gemi ve Liman Güvenliği” (Maritime Security) Çalışma Komitesinin kuruluşunda öncü rol üstlenerek bu komitede ilk başkanlık görevini de üstlenmiştir. CoESS ile birlikte bir Avrupa Birliği Projesi olan METPROM Projesi’ni de (Modular Enhanced Training Programme for European Maritime Security Personnel) hayata geçirmiştir. Bu proje deniz limanlarının güvenliği ile buralarda istihdam edilecek güvenlik personelinin eğitimlerine yönelik ISPS CODE ile uyumlu tamamlayıcı nitelikte online olarak gerçekleştirilen uzaktan eğitim sertifika programını kapsamaktadır. Projenin Avrupa Birliği paydaşları arasında; STC GROUP (Hollanda), BORAS Üniversitesi (İsveç), WISMAR Üniversitesi (Almanya) ve WORLD MARITIME Üniversitesi (İsveç) yer almaktadır. METPROM Eğitim Sertifika Programı, AB ülkeleri tarafından da kabul edilmektedir. GÜSOD, CoESS bünyesinde bulunan sekiz çalışma komitesinde aktif olarak görev almaktadır.