Kampüs güvenliği çözümleri
Kampüs iç güvenliği ve kampüs sınır güvenliği iki ana başlığı altında toplanan tüm güvenlik sistemlerinden toplanan bilgiler ana kontrol birimine aktarılır.
Bina içinde ise, güvenli bir tesis yönetimi için tasarlanabilecek çözümler sunulabilir. 2019 yılı Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de örgün eğitim alan okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde toplam 18 milyon 108 bin 860 öğrenci bulunuyor. Yine toplam sayısı 205 olan üniversitelerimizde de 8 milyona yakın üniversite öğrencisi eğitim almaktadır. Bu kadar büyüklükte bir nüfusun, eğitim ve öğretimlerini tamamlamak üzere her gün uzun bir zaman geçirdiği okullarda, güvenlikleri de ciddiyetle sağlanmalıdır. Kampus güvenliği ve kontrol tedbirleri; bina dışında belli bir alandaki hareketi gerçekleştiren herhangi bir şeyin anlık hareketlerini ve neden oldukları sonuçları ele alır. Hareketlerin takip edilmesi ve yorumlanması temel amaç olarak ortaya çıkar. Bina dışı güvenlik sistemleri binaya ait olan iç alan, binaya ait olmayan dış alan ve geçişlerin sağlandığı sınırı kapsayacak şekilde 3 ana başlık altında toplanabilir. Bina çevre güvenlik sistemleri binaya ait olan dış çevreyi, binaya ait olmayan dış çevreyi, kapıları ve destek sistemlerini kapsayacak şekilde 2 ana başlık altında incelenebilir;
- Kampus iç güvenliği,
- Kampus sınır güvenliği.
İki ana başlık altında toplanan tüm güvenlik sistemlerinden toplanan bilgiler ana kontrol birimine aktarılır. Bina içinde ise güvenli bir tesis yönetimi için tasarlanabilecek çözümler sunulabilir. Bilhassa dersliklerin yanı sıra her türlü sportif ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirdikleri hatta yaşamlarını sürdürdükleri yurtların da yer aldıkları geniş sahada, üniversite kampüslerinde güvenlik ihtiyacı daha da artmaktadır. Hem yerleşke arazilerinin genişliği, hem giriş-çıkış yapan öğrenci, personel, ziyaretçi ve araç trafiğinin sıklığı, titizlikle tasarlanmış güvenlik çözümlerini gerekli kılmaktadır. Giriş/çıkışların etkin yönetimi, yurtlarda güvenli bina ve odalar oluşturulması, kütüphane ve yemekhanelerin trafiğinin de güvenli ve sorunsuz yönetilmesi, öğrencilerin devamlılıklarının takibi, her türlü yangın, izinsiz giriş ve saldırı gibi tehditlerin ortadan kaldırılması için önce en doğru ve profesyonel Risk analizinin yapılması, analiz sonuçlarına gore en uygun maliyetle en üst düzeyde güvenliğin entegre çözümlerle tasarlanması, tüm sistemlerin tek bir merkezden 7/24 izlenerek eş zamanlı olarak şeffaf raporlanması tüm eğitim kurumlarında öğrencilerin ve görevli tüm çalışanların güvende olması için mutlaka olması gerekenlerdir.
Related Post
Submit a Review