IMEX SUMMIT’e yoğun ilgi
Kuşakların networkleri ve geleceğin meslekleri, fidye yazılımı ve korunma yolları, cep telefonu güvenlik yazılımı, siber güvenlik, bilgi güvenliği, internet ve sosyal medya güvenliği gibi konuların ele alındığı IMEX SUMMIT’de code bank ve code stock söyleşisi ile Toplumsal Afet Platformu’nun sunumuna yer verildi.
Genç girişimciler yatırımcılara çağrıda bulundu
İmex Summit bilişim alanında genç girişimcilere yatırımcılar ile buluşabilecekleri bir ortam sundu. Genç girişimcilerden Metehan Çetin, fidye yazılımı ve korunma yolları konulu sunumunda; “Fidye yazılımlarını kullanan hackerlar kurbanın kişisel bilgisayarındaki dosyalarına erişimini engelleyerek dosyalara ulaşım için fidye talebinde bulunuyor. Şirketin bilinirlik seviyesi ve data büyüklüğüne göre fidye talebi astronomik rakamlara ulaşabiliyor. Fidye talebinin karşılanmaması durumunda ise şirket verileri internet ortamına bırakılıp herkesin erişimine açılıyor. Fidye yazılımından korunmanın yolu ise antivirüs programı kullanımından geçiyor.” diyerek tasarladığı antivirüs programını zirveye katılan yatırımcılara sundu. Cep telefonu güvenlik yazılımı konulu sunumda mobil kullanıcıların hacklenmemesi için hiçbir sebep olmadığının altını çizen genç girişimciler Enes Karataş, Selim Kütük, Furkan Çimen tasarladıkları browser ile gizli, güvenli, kimlik avı saldırılarından koruyan internet hizmeti sunmayı amaçladıklarını ve projelerini hayata geçirmek için yatırımcılardan destek istediklerini söyledi.
1 ayda 30 milyon kullanıcı hackleniyor
Mobil kullanıcıları bankacılık işlemlerini halka açık mobil ağlar üzerinden yapmama konusunda IMEX SUMMIT’e yoğun ilgi uyaran Enes Karataş; “Resmi kayıtlara göre ayda 6 milyon kullanıcı, kayıt dışı verilere göre ise 30 milyon kullanıcının güvensiz ağlar ve web sitelerinin kullanımından dolayı oltalama saldırısı ve zararlı yazılımlar ile hackleniyor. Zararlı yazılımları kullanan hackerlar kullanıcıların mobil cihazlarına sızarak yasadışı işlemler gerçekleştirebiliyor ve mobil kullanıcılar haberleri bile olmadan hakim karşısına çıkarabiliyor.” dedi. Türkiye Yazılımcılar Federasyonu, Genç TÜYAFED Genel Başkanı Av. Mehmet Serhat Kurt Code Bank ve Code Stock Projesi hakkında bilgi vererek genç yazılımcıların istihdamı ile ilgili önerilerde bulundu. Erete Bilgi Sistemleri ve PİK Akademi Kurucusu Pınar Kabil Kuşakların networkleri ve geleceğin meslekleri konulu sunumunda insan, bilişim networleri, kuşakların dijital evrimi, yok olma tehlikesi olan meslekler ve geleceğin mesleklerinden söz etti.
Fuarın üçüncü gününde Toplumsal Afet Platformu tarafından gerçekleştirilen ilk yardım ve iş sağlığı güvenliği sunumu ile son bulan IMEX SUMMIT Fuarın son gününde workshoplar ile devam edecek.
Related Post
Submit a Review