ÖLÇSAN’la hastaneler güvende
Hastanelerde, sağlık çalışanlarını, hastaları, ziyaretçileri ve ekipmanları güvende tutmak için; CCTV kameralarının kullanımı, kapılar için geçiş kontrol sistemleri gibi farklı güvenlik önlemleri uygulanır.
Teşhis, tedavi ve rehabilitasyon gibi sağlık hizmeti veren hastaneler 7 gün 24 saat çalışan organizasyonlardır. Hastaneler, kimliği belirsiz ziyaretçilerin binaya günde 24 saat, haftada 7 gün girmesi ve milyonlarca dolar değerinde değerli ekipmana ev sahipliği yapmaları nedeniyle yüksek güvenlik riski barındırırlar. Ayrıca, sağlık çalışanlarının ve hastaların zarar görmesine yönelik faaliyetlerin önüne geçilmesi için farklı güvenlik uygulamaları gerçekleştirilir. Hastanelerde, sağlık çalışanlarını, hastaları, ziyaretçileri ve ekipmanları güvende tutmak için; CCTV kameralarının kullanımı, kapılar için geçiş kontrol sistemleri gibi farklı güvenlik önlemleri uygulanır. Bazı hastaneler ayrıca güvenlik personeli de istihdam edebilir.
Hastanelerdeki özel alanları güvende tutmak için geçiş kontrol sistemleri kullanılır
Hastanelerde ziyaretçilere izin verilmeyen ya da sağlık çalışanları arasında da farklı kişilerin kullanabileceği özel bölümler vardır. Bu alanları güvenli tutmak, geçiş kontrol sistemlerinin kullanılması ile sağlanır. Geçiş kontrol sistemi, günün farklı saatlerinde farklı kişilere erişim yetkisi verir veya bu erişim yetkisini farklı zamanlarda kapatabilir. Özel bölümlerde geçiş kontrolünde ihlaller olduğunda sistem yetkili kişilere bildirim gönderir. ÖLÇSAN olarak ürettiğimiz yerli ve milli yazılımımız K!M KIMO (Geçiş Kontrol ve Yönetim Sistemi) platformu ile geçiş kontrolleri bir sistem üzerinde yürütülür. KIMO, marka bağımsız çalışan, birden fazla teknolojinin aynı anda kullanılabildiği bir yazılımdır. Online ve anlık hareketleri takip edebilmesi, anlık ekran görüntüleri ile geçiş anlarını kayıt altına alabilmesi ile geçiş kontrol sistemi alanında büyük avantaj sağlar.
Geniş raporlama seçenekleri, sınırsız ve esnek vardiya kullanım avantajları ve mobil cihaz destekleri ile Türkiye’nin en büyük firmalarının tercihi olan KIMO, hastanelerde riskli alanların geçiş kontrolü için de hızlı ve kolay çözüm sunar. Ameliyathane gibi steril alanlara girişlerin daha da hijyen olması gerekliliği ve bunun yanında pandemi ile temassız girişlerin önem kazandığı günümüzde temassız kontrollü geçişi sağlayan IDEMIA VisionPass, yüz tanıma sistemi ile beklemeden hızlı geçişleri sağlar. Ayrıca, parmak izi okutmayı tercih eden hastaneler için de temassız ve hızlı geçiş için kullanılan IDEMIA MorphoWave Compact, 4 parmağı 1 saniyeden daha kısa bir zamanda okuyarak, hijyen standartlarını sorunsuz bir şekilde yükseltir.
Değerli malzeme ve ekipmanlar obje tanıma sistemleri ile korunur
Ekipmanların güvenliği için obje tanıma sistemlerinin kullanılmasıyla hastane için önemli malzemelerin ilgili odada kalması ya da süreçle ilgili herhangi bir sorun yaşanmasında hızla yetkililere bildirilmesi sağlanır. Hastane için değerli ekipmanlar sisteme tanımlanır ve bu ekipmanların izinsiz ya da yetkililerin bilgisi dahilinde olmadan değiştirilmesinde sistem bu değişikliği algılar ve yetkililere bildirir. Aynı zamanda, tanımlanan objeler dışında farklı bir obje olması, şüpheli bırakılan paketlerin de önüne geçer. 7/24 başarıyla çalışan sistem, insan gözüyle tespite gereksinim duymadan sorunları ve aksaklıkları bildirerek güvenliğin devamlılığı için hizmet verir. Hastaneye gelen ziyaretçilerin yüz tanıma sistemleriyle tespiti de şüpheli kişilerin binaya girişini engeller. Dedektörlerle yapılan aramalar da hastanede olan herkesi güvende tutmanın bir diğer yoludur. Aramalarla ve yüz tanıma sistemleriyle ziyaretçiler hastaneye girmeden kontrol edilerek, oluşabilecek olumsuz sonuçların önüne geçilir. Hastanelerde sistemlerin birbirine entegre çalışması, herhangi bir kriz anında oluşabilecek olumsuz sonuçların önüne geçer. Örneğin, güvenli geçiş kontrolü sağlayan KIMO, acil durum ve alarm sistemleriyle entegre çalışarak, hastanede meydana gelen bir yangın durumunda, sistemden aldığı veriyi yorumlayarak kapıların otomatik olarak açılmasını sağlar. Böylece hastane içinde panikle yaşanacak olumsuz olayların önüne geçilmiş olur. Ayrıca, el terminalleri yoluyla toplanma alanına geçen sağlık çalışanlarının kontrolü yapılarak, eksik olanlar bulunabilir.
K!M Pozitif Biyometrik Doğrulama cihazları devletin zarara girmesini engelliyor
Ülkemizde herkesin bildiği özel hastanelerdeki biyometrik hasta doğrulamada kullanılan Parmak Damar İzi Sistemi K!M Pozitif ürünü ile ÖLÇSAN olarak hizmet sağlıyoruz. Ancak, pandemi döneminde bu uygulama askıya alındı. Normal zamanda kullanılan bu ürün, hastaların hızlı kayıt olmasının yanında, doğru kişinin tedavi olmasını da sağlıyor. Özel Hastanelerde SGK’lı hastaların kimlik doğrulama işlemi yapması gerekiyor. Yani o hastanın gerçekten hastaneye gelip gelmediği ve o kişi olup olmadığı devletçe tespit edilmek isteniyor. Burada da işe biyometri teknolojisi giriyor. ÖLÇSAN, bu büyük projede de SGK sistemi içine özel server’larını koyarak hastanelere verilen K!M Pozitif Biyometrik Doğrulama cihazları ile hizmet sunuyor. Böylece, sistem devletin zarara girmesinin de önüne geçmiş oluyor. Pandemiyle birlikte emektar sağlık çalışanlarının tüm dünya için önemini hep birlikte daha da iyi anladık. Başkalarının sağlıkları için çalışırken, kişilerin kendilerini güvende hissetmeleri paha biçilemez. Bu noktada, ÖLÇSAN olarak yazılımlarla geliştirilecek güvenlik sistemleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Related Post
Submit a Review